Czy warto postawić na piekarnik z funkcją pary?

Czy warto postawić na piekarnik z funkcją pary?

Zdrowy tryb życia zyskuje sobie coraz większe grono sympatyków. Wiadomo, tłuszcz nie jest idealnym składnikiem naszej diety i w trosce o kondycję swojego organizmu lepiej zastąpić go czymś zdrowszym. Ot, choćby gotowaniem na parze, które umożliwia m.in. nowy piekarnik od Candy.


Candy FCPKS826XL/E, bo o nim mowa, oferuje jedną z największych na rynku pojemności, która wynosi aż 70 litrów. Jeśli nie do końca przekonuje Was gotowanie na parze, to producent przygotował dla Was ciekawy kompromis. Istnieje możliwość wybrania programu pieczenia z dodatkiem pary. W ten prosty sposób zyskujemy dostęp do potraw „nieco zdrowszych”, idealnych na stan przejściowy w chwili, gdy dopiero przechodzimy na fit-odżywianie.

Ciekawym wyróżnikiem piekarnika jest też tryb Cook Light, który znacząco pomoże przy przygotowaniu odpowiednio zbilansowanego posiłku. Rozwiązanie wspiera przygotowywanie potraw dietetycznych i lekkostrawnych. Sporym orężem jest też kilka ciekawostek w trybach czyszczenia piekarnika. Candy FCPKS826XL/E oferuje nie jeden, a aż dwa systemy. Pierwszy, to dobrze znana pyroliza, która nagrzewa piekarnik aż do 500 stopni Celsjusza. Drugie rozwiązanie, to Aquactiva, czyli czyszczenie z wykorzystaniem gorącej pary.

Fot: producenta

Trzeba przyznać, że taki duet powinien świetnie poradzić sobie z doprowadzeniem wnętrza piekarnika do stanu idealnej czystości. Piekarnik Candy FCPKS826XL/E można już kupić w Polsce. Został on wyceniony na 1749 złotych. Zanim powiecie, że to dużo, pozwólcie, że raz jeszcze zwrócę Waszą uwagę na skromne 70 litrów pojemności. Jeśli macie liczną rodzinę, to na pewno warto przemyśleć zakup piekarnika od Candy raz jeszcze 😉

źródło: materiał prasowy